SIPOONJOEN PERINNESAUNA JÄRJESTÄÄ

SAUNAFESTARIT

PE 25.8. & LA 26.8.

MUSIIKKIA - SAUNASEREMONIOITA - ERÄKOKKAILUA
SAUNATYÖPAJOJA - SAVUSAUNAN LÄMPÖÄ

AIKATAULU       OHJELMA       LIPUT       INFO 

aikataulu

PERJANTAI 25.8.

18:00 Metsäjoogaa tai ohjattu metsäkävely

19:30 Perinnesaunottajien saunaseremonia

21:00 -> Iltapalaa

21:00 -> Rentoa yhdessäoloa, musiikkia ja vapaata saunomista.

Yöpyminen mahdollista omassa teltassa.

LAUANTAI 26.8.

08:30 Aamujooga saunan terassilla

09:00 – 11:00 Aamupuuro

11:00 – 16:30 Työpajat 

17:00 Miesten saunaseremonia & naisten keskustelupiiri 

18:30 Naisten saunaseremonia & miesten keskustelupiiri

21:00 The Mystic Revelation of Teppo Repo

22:30 Yösaunomista ja myöhäiskesäillan taikaa

Yöpyminen mahdollista omassa teltassa.

OHJELMA

PERJANTAI 25.8.

Metsäjooga
Teemme hiljaisen siirtymän lähellä sijaitsevaan sammaliseen metsään, jossa kokenut Shaktajoogaopettaja Otto Kronqvist vetää kaikille sopivan joogaharjoituksen.

Ohjattu metsäkävely
Perinnesaunottajamme Joonas ja Laura vievät kulkijat syvälle Sipoonkorven metsiin. Opimme uusia tapoja havainnoida luontoa ja antaudumme metsän eheyttävälle voimalle.

Perinnesaunottajien saunaseremonia
Metsän puiden ja kasvien hoitava voima yhdistyy saunan palauttavaan ja parantavaan väkeen. Seremonian aikana perinteiset saunaloitsut siivittävät sinut löylyn valtakuntaan. Käytämme hyväksi loppukesän antimia ja valmistaudumme tulevaan syksyyn ja talveen.

Iltapalaa
Tarjolla lettuja suolaisilla ja makeilla täytteillä, salaattia, makkaraa (liha & kasvis). Tarjoilut kuuluvat lipun hintaan.

LAUANTAI 26.8.

Aamujooga
Shaktajoogaopettaja Otto Kronqvist vetää kaikille sopivan aamuharjoituksen saunan terassilla.

Aamupuuro
Perinnesaunan emäntä kattaa laavulle reilun kattilallisen ravitsevaa puuroa maistuvine lisukkeineen. Tarjoilut kuuluvat lipun hintaan.

Työpajat
Kolme erilaista työpajaa, jotka alkavat kahden tunnin välein, joten halutessasi pääset osallistumaan jokaiseen!

Eräkokkaustyöpajassa pääset harjoittelemaan ruoan laittoa elävän tulen äärellä. Käytössämme on myös hiiligrilli, sekä keittolevyjä. Keittiömestarimme on esivalmistellut tuotteet, joten paistamisen jälkeen pääsemme maistelemaan herkullisia annoksia! Tarjoilut kuuluvat lipun hintaan

Saunaloitsutyöpajassa kuulet alustuksen saunaloitsuihin, mitä ne ovat ja miksi niitä käyttäisit? Pääset myös kokeilemaan loitsuamista sekä runolaulamista ja opit Löylyn tervehdys- loitsun.

Vastatyöpajassa opit valmistaan itsellesi kestävän ja toimivan saunavastan! Tutumme erilaisiin vihdaksiksi sopiviin puulajeihin ja harjoittelemme vastan valmistamista. Valmiin tuotteen saat mukaan kotiisi tai voit ottaa sen käyttöön illalla!

Saunaseremoniat ja keskustelupiirit

Miesten ja naisten ohjatuissa saunaseremonioissa pääset saunottajien mukana maasavusaunan suojissa uudelleenkirjoittamaan / eheyttämään mieheyttäsi ja naiseuttasi. Sauna on rehellisyyden tyyssija, nyt riisutaan kaikki turhat tarinat, joita miesten ja naisten niskaan on kasattu ja ollaan vain aitoina omina itsenämme. 

Keskustelupiirissä luomme turvallisen ympäristön, jossa jokaisella on vuorollaan halutessaan mahdollisuus jakaa havaintojaan ja tuntemuksiaan.

The Mystic Revalation of Teppo Repo
The Mystic Revelation of Teppo Repo on ainutlaatuinen ja mielenkiintoinen yhtye (Otto Eskelinen, Arwi Lind, Eero Tikkanen) jonka musiikissa kuuluvat suomalais-ugrilaiset perinteet, shamanistinen ja arkaainen soundi, jazz ja kansanmusiikki. Keikoilla meditatiivisesta ja intuitiivisestä tunnelmasta tulee kokemus ja jokainen keikka on erilainen kuin aiemmat. Yhtyeen instrumentteihin kuuluu mm. hirsirakentaja Paavo Eskelisen hirsisoittimet ja Otto Eskelisen itse tekemät puuhuilut.

LIPUT

 

 

Perjantailipun hinta: 69€

Lauantailipun hinta: 89€

Perjantai- ja lauantailipun yhteishinta: 129€

Lippu on mahdollista maksaa myös kotimaisilla verkkopankeilla tai paikan päällä saunalla kortilla tai Mobilepaylla. Otathan meihin yhteyttä (savusauna@saunotus.fi), mikäli haluaisit lunastaa lipun näillä maksuvälineillä.


info

Niin että missä?

Saunafestarit järjestetään Sipoonjoen perinnesaunalla. Osoite on Hindsbyntie 124, 04130 Sipoo.

Miten sinne pääsee?

Omalla autolla matkaa Helsingistä tulee n. 30min. Parkkipaikkoja on rajoitetusti, mutta opastamme pysäköinnissä paikan päällä.

Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off -bussin lähin pysäkki on vain muutaman sadan metrin päässä! Pysäkin nimi on Prästbackantie. Katso tarkemmat tiedot ja aikataulut tästä. 

Fillarilla matka taittuu myös mukavasti! Helsingistä on vajaan parin tunnin matka Sipoon komeiden maalaismaisemien läpi. Voit myös tulla pyörän kanssa junalla Korson tai Keravan asemalle tai metrolla Mellunmäkeen.

Missä yöpyä?

Voit pystyttää telttasi saunamme pihapiiriin. Myös lähistön metsissä on hienoja telttapaikkoja, kysy meiltä tarkemmat tiedot paikan päältä. 

Jos kaipaat kattoa pääsi päälle, on Joensuun tila oiva valinta. 

Mitä mukaan?

Tarvitset ainakin pyyhkeen, uima-asun sekä säänmukaisen vaatetuksen. Mikäli sinulta löytyy saunahattu, saunatakki tai sandaalit, ne kannattaa ottaa myös mukaan.

Entä jos tulee nälkä?

Perjantaina tarjoamme täyttävän iltapalan. Viritämme laavulle lettupisteen, jossa voit paistaa itsellesi lettuja suolaisilla tai makeilla täytteillä, lisäksi tarjolla on salaattia sekä makkaraa (myös vege). 

Lauantaina tarjolla on aamupuuro asiaankuuluvilla lisukkeilla. Eräkokkaustyöpajassa pääset kokeilemaan ruoan valmistamista elävällä tulella (tai hiiligrillillä metsäpalovaroituksen aikana). 

Paikalla on myös pieni ruokapiste, josta voit ostaa herkullisia annoksia. Tästä tiedotamme lisää hieman myöhemmin.

Tai jano?

Omat juomat ovat näillä festareilla sallittuja, myös alkoholipitoiset. Otathan kuitenkin huomioon, että sauna ja humala on erittäin huono yhdistelmä. Haluamme pitää tunnelman mukavana ja taata kaikille turvallisen festarikokemuksen. Pidätämme oikeuden poistaa liiaksi päihtyneet festarivieraat alueelta.

Saunalla on myynnissä hyvä valikoima alkoholittomia juomia.

fiFI
Scroll to Top